نقش تصفیه آب شیرین در مصارف انسان ها

فرایندهایی که برای تصفیه آب آشامیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرند،بستگی به کیقیت آب منبع استفاده شده دارد.بیشترآبهای زیر زمینی صاف وعاری از عوامل بیماری زا و همچنین فاقد مقادیر قابل توجهی از مواد هستند.این قبیل آبها را می‌توان با استفاده از حداقل مقدار کلر برای جلوگیری از آلودگی شبکه توزیع ، در سیستم‌های آب آشامیدنی مورد استفاده قرار دارد. اما ممکن است ادامه خواندن “نقش تصفیه آب شیرین در مصارف انسان ها”

ویژگیهای انواع آب

الف- ویژگی آبهای زیرزمینی

  • مواد معلق در آنها کم است.
  • معمولا مواد آلی بسیار کم دارند.
  • ممکن است دارای ذرات شن باشند.
  • این آبها حاوی آهن محلول و گاهی هم منگنز محلول هستند که وقتی آب در معرض اتمسفر قرار می گیرد در اثر اکسید شدن توسط هوا، ذرات زرد- قهوه ای درآنها ظاهر می شود.
  • دی اکسید کربن ممکن است در این آبها زیاد باشد و PH این آبها معمولا 9/7 – 9/6 می باشد. • آب چاههای خیلی عمیق معمولا عاری از میکوبها و دیگر میکروارگانیسمها می باشد ولی آب چاههای کم عمق معمولا آلوده به میکروارگانیسمها هستند.
  • به خاطر انحلال جزئی مواد معدنی، معمولا این آبها دارای املاح زیاد می باشند حدود ppm 500 که بیشترین جزء آن بی کربنات کلسیم است.
  • این آبها معمولا سخت هستند ولی سختی آنها موقتی است( سوافات و نیترات کلسیم و منیزیم.

ادامه خواندن “ویژگیهای انواع آب”

روش های شیمیایی تصفیه آب

برای ضدعفونی کردن اولیه آب دو ماده شیمیایی وجود دارد : ید و کلر . هردو ماده سبک و ارزان بوده و استفاده از آنها آسان است. ید در کشتن ویروس ها ، باکتری ها و تک یاخته ها موثر است. با این حال هرچه آب سرد تر باشد ، زمان بیشتری نیاز است تا ید اثر خود را بگذارد و آب را ضدعفونی کند. ادامه خواندن “روش های شیمیایی تصفیه آب”